FOOT CARE 4 ALL - Boodschap
FOX-LASER BEHANDELINGEN

Last van schimmelnagels?
De FOX-laser behandeling helpt u van uw probleem af!


DE SCHIMMELNAGELINFECTIE:

2%-14% van alle volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelinfectie, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel, is schuldig aan deze nare infectie.

Schimmelkolonies floreren in een vochtige omgeving (sauna, zwembaden, douches) en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. De schimmelnagelinfectie kan zich als pijnlijk manifesteren, kan het lopen beïnvloeden en kan tot een negatief zelfbeeld leiden.

Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hevige bijwerkingen vertonen en geven niet altijd het gewenste behandelresultaat.

Een andere, wat meer radicalere manier, is het chirurgisch laten verwijderen van de gehele nagel. Niet een erg populaire methode.

Laser therapie als behandeling neemt toe in populariteit als therapie om de infectie effectief te bestrijden.


IS DE PROCEDURE PIJNLIJK?

Gedurende de behandeling wordt de laserstraal langzaam over het nagelbed bewogen. De laser genereert warmte onder de nagel midden in de schimmelkolonie. Tijdens de procedure kunt u een lichte pijnsensatie voelen.


HOE SNEL HEB IK WEER GEZONDE NAGELS?

U zult het resultaat niet onmiddellijk kunnen zien. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde uitgroei van de nagel.

Nagels groeien langzaam, dus een belangrijke verbetering zal in de eerste maanden niet te zien zijn. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9-12 maanden.


HEB IK MEER DAN 1 BEHANDELING NODIG?

Extra behandelingen zijn, afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie, wellicht aan te bevelen.

De noodzaak van extra behandelingen zullen met u besproken worden in het intake-gesprek, evenals de juiste (na)zorg voor uw nagels om het terugkeren van de schimmel te kunnen voorkomen.
De laser therapie wordt goed verdragen en bevordert de groei van heldere nagels zeer effectief, met al na 2 maanden een gezonde en heldere uitgroei.

WAT MOET U NOG MEER WETEN?
- de procedure is veilig.
-geen verdoving nodig.
-geen bijverschijnselen
-geen schade aan de behandelde nagel en aan het omliggende weefsel.
-sokken en schoenen kunnen direct na de behandeling weer gedragen worden.
-u mag direct na de behandeling uw nagels (laten) lakken.
-geen herstelperiode na de behandeling noodzakelijk.
-denk aan preventieve maatregelen voor u sokken en schoenen (miconazol-crème en miconazol-strooipoeder).

De behandeling is NIET geschikt voor mensen met psoriasis en Diabetes-patiënten met  SIMM'S-classificatie 2 en 3.
Diabetes-patiënten met SIMM'S-classificatie 0 en 1 kunnen wel voor behandeling in aanmerking komen na overleg en goedkeuring van de behandeld huisarts.


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint